A Travellerspoint blog

Day 70

Early start without breakfast. Bergliot kept her eyes towards land to stop the dizziness. Saw many puffins, dolphins, and eagles. Beautiful mountain formations. Stuck on an island waiting for better weather. Bergliot is resting well and feeling better

Fredagen kom vi oss avgårde uten frokost, var liksom ikke sultne så tidlig. Padlet opp langs Nordlenangen, vakre og underlige fjell, nord har spesielle geologiske forhold og da særlig Finmark. Ørnen fulgte oss. Så godt med snø og små isbreer i flere av fjelldalene. Vi krysset over mot Lyngstuva fyr, hvor to skipsvrak lå på land. En føler seg veldig liten i kajakk og har bare å takke for godt vær 😔. Plutselig kom en flokk niser som fulgte en fiskestim, både niser og fisk spratt i vei. Vi ville krysse på smaleste sted og padlet «ned» langs fjellet, utrolig vakkert. Kommet et stykke ned bestemte vi oss for å krysse, nydelig vær, lundefugl, alkekongen og lomvi i hopetall. Det sies at lundefuglen har trukket mer nordover, den var mer i Nordland før og ikke så mye mot Troms/Finmark. Vi hadde godt tempo men som vanlig på slutten blåste det opp og vi måtte jobbe hardt for å komme oss inn i bukten ved Uløya. Her ligger vi nå værfaste til søndag 😜. Benjamin har lovet å hente bestemødrene inne ved Alteidet for å kjøre oss over til Langfjorden. Litt juks men slik blir det og vi er fornøyde. Artikkelen i Nye Troms kom ut i dag! Dagens økt ble på 29,1 km. 70 dager på tur, 18 værfaste/hviledager, 1667,2 kilometer. Dvs ca 32 km per dag. Vi har igjen 175 km.

Posted by Berglene 08:29

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Fint å høre fra dere igjen og se bilder. Skildringen av natur, fjell og dyreliv. Stilige Ilene. Padle over 3,7 mil og avslutte med at alt går trill rundt hørtes tøft ut. Og bra med Ilene som hjelpemotor 👏 Dere takler det meste. 👍.
Å droppe å padle Lopphavet med storhavet rett ut er lurt. Det er IKKE juks, bare fornuftig.
God padletur i morgen med vær og vind med dere. Astrid S.

by Astrid Sirnes

Dere er helt rå! Bergliot underspiller krystallsyken en smule, men det er tydelig at du er en skikkelig tøffing! Det vet jeg jo fra før, du som har syklet ETT sykkelritt, og det er Norges lengste!
Kos dere med hviledagen og bilturen! ALT er dere vel unt, ikke minst sjampanje og hvile når dere kommer fram. Jeg bøier meg i hatten!!!
Støtter ellers Astrid hundre prosent :)
Klem fra Elisabeth

by Elisabeth

Vi er veldig glad for at vi valget denne ruten - naturen er helt utrolig vakker!!! Jeg synes både Bergliot, Elisabeth og Astrid er alle kjempetøffe damer som har gjort utrolig mye utfordrende og imponerende ting her i livet. At Bergliot har klart å padle videre med krystallsyken er uforståelig. Bare noen dager igjen håper vi...

by Berglene

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login