A Travellerspoint blog

Day 72

A good long adventurous day. Some huge waves, some perfectly calm seas, unbelievably beautiful landscapes and villages, eagles, reindeer, dolphins, and puffins. Completely worn out after 60 km.

Et innholdsrikt døgn
Våknet før vekkerklokka begge to klare for padling. Frokost og nedpakking med klirr-rislende lyd når de milde bølgene slår inn på stranden full av rullestein. Fra Lilleværvika padlet vi gjennom Hamneid sundet og ut langs neset, fint stille og vakkert. Turen over mot Storeng med sine mange små isbreer og markante fjelltopper gikk bra. Litt bølger gjorde at vi valgte å ta pause på en liten utstikker med le. 25 km gikk som det suste. Laget oss mat og trengte ikke å sette opp telt 😁, solen varmet akkurat passe. Studerte værmeldingen og bestemte oss for å padle nordover mot enden av Storeng. Ut i kajakkene rundt utstikkeren men nei alt for høye bølger og vind fult, dermed fart inn på andre siden av utstikkeren 😜. Vi må vente til kvelden før været tillater videre fart.
Sol og vind helt greit, vi gikk litt opp i terrenget, og plutselig lettet en havørn + 3 til og et reinsdyr med kjempe gevir ble også litt overrasket. Vi brukte tiden til å reparere håndtaket på min kajakk og konkurranse å kaste stein på utpekte punkter samt ringe til kjente 😊. Lagde oss middag og så var tid for videre fart. Vi burde kanskje forstått et natur fenomen hint som at denne gangen var rullestein lyden noe mer høylytt og kom fra mye større steiner! Men vi ut og du verden så høye bølger rett rundt hjørnet - det var ubehagelig og med full konsentrasjon klarte vi å padle de 4 km huff
Like så ille det kan være like så fint etter vi rundet neset ble det nesten blikk stille og vakre nord enden av Storeng gjorde godt etter en røff tur. Fantastisk natur med utrolig flotte fjell tinder, strand med koselige hus og hytter. Øye Uhca Avkkos (norsk øy) full av vakre lilla geitrams som er vanlig å la stå og ikke slå i Troms og Finmark rundt husene ned til stranden. Ilene er særdeles betatt av naturen disse dagene og jeg veldig fornøyd ettersom mitt hjerte tilhører «Finmark».
Videre padling mot Kvænangenfjorden som tydelig fortalte oss at her kommer deler av Loppahavet rett inn. Vi var litt fortvilet da vi skulle krysse for å komme oss over til Spildra 🙄. Men som Windy hadde lovet kl 22 gikk dønninger og vind ned til 2 og lykkelige padlet vi over mot øya og videre mot fastlandet. Hele fjorden var full av lundefugl, lomvi og alkekongen. Vi kom oss sikkert fo tett på et terne tilholdssted for opp for minst 30 stykker noe irriterte og satte tydelige spor på Ilene sin kajakk 😜. Flere ganger var flyvende lunde og alkekongen ved å padle rett på oss. Sør langs Spildra så vi en havørn med to store unger som ennå ikke hadde lært seg å være redde oss mennesker, de fløy rundt om oss og skrek til ørnemor hadde fått nokk. Trøtte men med stor iver å nå Alteidet padlet vi i vei og nå bare den lille fjorden igjen 😝 så kom stri motvind og kreftene våre tok slutt vi teltet og fikk i oss litt mat og før jeg fikk sagt godnatt hadde Ilene sovnet zzzz ikke så rart etter 60 km 👍

Posted by Berglene 20:20

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Dette var litt av et døgn… kan det egentlig inneholde mer? Og 6 mil må da være rekord. Interessant å høre om dette med lyden fra rullesteinene og hva det fortalte om forholdene i sjøen. Jammen santen godt at dere ikke skal padle med Loppahavet som nærmeste nabo. Nyt neste dag ut Langfjorden og den flotte naturen. Jeg har vært på øya Seiland…vakkert der. MÅLET ER RETT DER FRAMME. God og sikker padling i morgen. Astrid S.

by Astrid Sirnes

Jøss og krøss for en dag! Er 60 km rekord, eller? Mildest talt skiftende forhold; ikke rart Ilene sovnet med det samme etter disse strabasene. Klapp klapp!!!

by Elisabeth

Skjønner ikke at det er mulig. Vi har klart 35 km på en dag og var kjempestolte - Nå har dere krysset utrolig mange grenser 🤩 Dette gir full score på vikingpoengskalaen 🥇

by Heiflo

Er stolt på alle vikingpoengene jeg har fått på denne turen 😀 60 km er virkelig lang nok for 1 dag! Ja Astrid, de siste dagene inneholdte absolutt alt synes vi 😃

by Berglene

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login