A Travellerspoint blog

Day 74

Good paddle weather, kayaked very far, saw more boats today than we have seen during whole trip, best midnight sunset/sunrise we have ever seen, getting close to finish line 🙂

Været ville oss godt i dag og det gjorde at vi kom veldig langt 😁. Turen ut Langfjorden var «lang», kjekt å se alle småbrukene og bugnafisken som hang til tørk. Vi tok pause ved den flotte stranden på Langnesholmen. Reinsdyrene på stranden lot seg ikke afektere av oss. Jeg er aldeles ikke tilhenger av bjeller rundt halsen av rein, ku eller sau; tenker det er lite vennlig for hverken dyr eller mennesker. Sjøen var stille og vi krysset mot nordvest siden av Årøya. Kommet et godt stykke ut var havet blikkstille så vi korrigerte og siktet mot Giranjarga. Katamaranen fra Alta flyplass til Hammerfest passerte oss så vi kunne se hvor ruten vår gikk. Vi er nå begynt nedtellingen på resterende krysninger 😊. Vakker natur og interessante steinformasjoner.
Etter å ha rundet neset tenkte vi litt på mat og hvile men krysset Korsfjorden og stoppet. På denne strekningen har vi sett flere fritids/fiske båter en på hele turen! På venstre siden så vi en liten isbre på Stjernøya. Etter en times hvile måtte en avklaring til, hva vil vi videre? Klarer vi å ferdigstille vår tur i morgen. Så hva plan har vi?
Lomvi er det massevis av men lundefuglen er ikke såå langt nord. Vi har en god del timer igjen for padling og drar i vei.
Ørnen følger oss et stykke og litt senere flyr den noen meter over hode til Ilene. Etter noen flere timers padling og en vakker sol ned/opp gang fant vi et nedlagt gårdsbruk og teltet.
Myggen var kjempeglad for å se oss og hadde ivrig nærkontakt hilsen. Over midnatt i posene så vi på værforhold og tidevannet i Kvalsund og oppdaget at vi kun får 3 timer å sove etter hele 57 km. Men vi er fryktelig snart fremme 😁

Posted by Berglene 09:09

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login