A Travellerspoint blog

Day 45

Two paddle sessions today and 53 kilometers! Found a restaurant and grocery store on the way. Saw dolphins, puffins, and a moose! Ended up at Aldersund Camping - we are happy campers 😀

Alarmen kl 07, det kjennes allerede at planen med to økter og søvn i mellom kanskje ikke er beste løsning. Det krever en del å slå leir dobbelt opp.
Fint vær og fornøyde gikk turen opp langs Fagervika, nydelig og ikke nødvendig å bruke krefter. Vi bestemte oss å krysse på skrå og rlvsagt midt ute blåste det opp men vind og strøm var med, bare Hurtigruten kom imot 😊. Mot land under øya Hugla var alt vel igjen og vi styrte mot Nesna. Oy flere hus, stor kai og to ferger. Straks fantaserte vi om mat og utrolig nok så lå Nesna rute 66 vin og mathus rett på kaia. Vi er i ekstase og spiser oss proppmette, fant et grønt område og snorksovnet i 23 grader og 22 km i armene.
Neste flo kl 18, men vi rakk å bunkre fra butikken og ut i kajakkene på blank sjø 😁. Turen opp langs Handnesøya er lang og vakker. En flokk niser styrte rett mot oss og dykket under kajakkene, spennende. Hele turen så vi lundefugl som ikke er redd for kajakkene og Ilene hadde disse pappegøyene rund båten 1-2 m rundt seg, en fantastisk opplevelse. På enden av øya fikk vi også se en flokk lomvi. Vi var spente om strømmen ville endre seg når vi skulle vestover mot Stokkvågen. Snedig nok hadde vi strømmen med oss men sola på vei ned rett i mot. Masse lundefugl og nordvest siden av Handnesøya så ut til å være hekkeplassen for lundefuglene. Nærmet oss Stokkvågen og bestemte oss for å padle litt til for å utnytte det fantastiske vær og naturen med spektakulære fjell rundt oss. Litt nordover og der på øya Aldra ser vi det markante fjellet, trang fjord og innerst var campingen. Trøtte ser vi langt inne noe som ligner en båt styre ut fra neset, kommet nærmere snur «båten» mot land noen og 50 meter fra oss, det viste seg å være en elg som tenkte å immigrere til Aldra fra fastlandet. Ingen skam å snu som gjorde at vi fikk en flott opplevelse. 53km totalt og vi er kjempe fornøyde mens det verker i armer går vi vaklende opp til hytten.

Posted by Berglene 11:19

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

For et eventyr dere er ute på! Så mye naturopplevelse og så sprek innsats! Unner dere all deilig mat på veien :)
God tur videre!!! Stooor klem

by Elisabeth

Det var da en fantastisk dag med god planlegging av rute og strekning. Lurt å nytte vær og strøm 👍 men det står respekt av over 5 mils padling likevel. Så på kartet at fjellet nesten var 1000 m høyt, tenk å padle "under" og langs det...spis godt og sov søtt. Astrid S

by Astrid Sirnes

Herlig beskrivelse! Jeg måtte også google Aldra, litt av et fjell på den øya! Hjarttinden 967 moh! Så dere noen harer? Det står at øye har en hare-bestand som er av nasjonal forvaltningsinteresse :) Kanskje elgen skulle på hare-jakt?

by Fløytebestemor

Elgen skulle absolutt på hare jakt 🤣 Denne var en god dag med god mat, mye padling og det spennende fjellet!

by Berglene

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login