A Travellerspoint blog

June 2022

Arctic circle and cows

Entering the arctic circle

Entering the arctic circle

Polar circle

Polar circle

Cows invading our tent-site

Cows invading our tent-site

Posted by Berglene 21:55 Comments (4)

Day 47

We slept in, bad weather forecast until the late afternoon. Took advantage of the 3 good hours with fine weather, and paddled into the arctic circle! Found a beautiful tent spot, put up the tent, ate a freeze-dried dinner, and were ready to go to sleep early. But...before we got into the tent, 5 huge calves suddenly appeared and were overjoyed to see us and our tent! They galavanted happily over and began inspecting and licking all of our belongings while we hid on the other side of the electric fence and tried to lure them away from our campsite. The only tactic that seemed to work was when Bergliot ran far away from them while "mooing." After 2 hours, they followed Bergliot away from the tent far enough so that Ilene had time to throw the, now wet and slimy, tent and everything else over the fence to safety. Whew! Another tiring day 🙂

Posted by Berglene 21:43 Comments (4)

Park the kayaks on the beach and head to the Thai restaurant

Stopping for lunch at Thai restaurant

Stopping for lunch at Thai restaurant

Posted by Berglene 21:12 Comments (0)

Day 46

Warmest day yet. Had a nice chat with the camping owner and with some bicyclists at the local Thai restaurant. Short paddle because of sudden wind. Crash landed on a nice beach, talked to locals, put up the tent for the night.

Sov lenge, sein frokost og slappet av i sommerværet. Kjempe hyggelig vert på campingen som fortalte oss om stedet. Vi padlet noen kilometer ned fjorden og spiste thai mat. Kjente igjen et par som syklet fra en camping. De var på vei til Nordkapp så vi inviterte de til å benytte hytten vår når de syklet forbi. Vi spurte hvordan de skulle komme hjem igjen og foreslo å bytte farkost 😊. Etter middagen padlet vi ut i noenlunde vær som etter en liten økt bare ble verre. Vi krasjlandet på en strand og fikk hjelp av snille hytte folk til å bære. Nå i teltet, kun 11 km og ikke fornøyde med værmeldingen som viste helt andre bølger og vind. Tror også vi er slitne i kropp og sjel denne 46 dagen på tur.

Posted by Berglene 20:55 Comments (4)

A snack in the middle of the fjord

Snack time

Snack time

Posted by Berglene 23:55 Comments (0)

Day 45

Two paddle sessions today and 53 kilometers! Found a restaurant and grocery store on the way. Saw dolphins, puffins, and a moose! Ended up at Aldersund Camping - we are happy campers 😀

Alarmen kl 07, det kjennes allerede at planen med to økter og søvn i mellom kanskje ikke er beste løsning. Det krever en del å slå leir dobbelt opp.
Fint vær og fornøyde gikk turen opp langs Fagervika, nydelig og ikke nødvendig å bruke krefter. Vi bestemte oss å krysse på skrå og rlvsagt midt ute blåste det opp men vind og strøm var med, bare Hurtigruten kom imot 😊. Mot land under øya Hugla var alt vel igjen og vi styrte mot Nesna. Oy flere hus, stor kai og to ferger. Straks fantaserte vi om mat og utrolig nok så lå Nesna rute 66 vin og mathus rett på kaia. Vi er i ekstase og spiser oss proppmette, fant et grønt område og snorksovnet i 23 grader og 22 km i armene.
Neste flo kl 18, men vi rakk å bunkre fra butikken og ut i kajakkene på blank sjø 😁. Turen opp langs Handnesøya er lang og vakker. En flokk niser styrte rett mot oss og dykket under kajakkene, spennende. Hele turen så vi lundefugl som ikke er redd for kajakkene og Ilene hadde disse pappegøyene rund båten 1-2 m rundt seg, en fantastisk opplevelse. På enden av øya fikk vi også se en flokk lomvi. Vi var spente om strømmen ville endre seg når vi skulle vestover mot Stokkvågen. Snedig nok hadde vi strømmen med oss men sola på vei ned rett i mot. Masse lundefugl og nordvest siden av Handnesøya så ut til å være hekkeplassen for lundefuglene. Nærmet oss Stokkvågen og bestemte oss for å padle litt til for å utnytte det fantastiske vær og naturen med spektakulære fjell rundt oss. Litt nordover og der på øya Aldra ser vi det markante fjellet, trang fjord og innerst var campingen. Trøtte ser vi langt inne noe som ligner en båt styre ut fra neset, kommet nærmere snur «båten» mot land noen og 50 meter fra oss, det viste seg å være en elg som tenkte å immigrere til Aldra fra fastlandet. Ingen skam å snu som gjorde at vi fikk en flott opplevelse. 53km totalt og vi er kjempe fornøyde mens det verker i armer går vi vaklende opp til hytten.

Posted by Berglene 11:19 Comments (4)

Day 44

A tough day with strong headwinds-so we didn't make much headway! Happy to see many puffins in the sea! Found a good tent-site before even more winds were forecast. But, the sea is perfectly still and we are too tired to pack up the boats again...

Ring ring merkelig lyd, tid for padling? Mye motvind minst 4m/s de første 6 km gikk på to timer huff for et slit, men vi padlet inn i en liten lundefugl koloni utrolig artig å se. På stranden i Sandnessjøen møtte vi kjente fra teltplassen på Mindlandet. Hun fortalte at alle der hadde lyttet til oss på radioen 😊 koselig det. Søndag så alt var stengt. Vi ordnet oss egen mat på stranden og bestemte oss for å krysse over mot Fagervika. Du verden som vinden ønsket å blåse og ruske i vårt hår, og ettersom det fortsatt er veldig kort ble blåsten tilsvarende sterk 🤪. Som om det ikke var nok så var det nærmest som å ligge dokk i Singapor så mange skip, ferger og hurtigbåter akkurat her hvor vi var. Det ble noen strevsomme 8km.
Lykken er en god teltplass. Jeg brukte fiskestangen for første gang, to torsk og en sei. Livet er ikke så verst. Evige optimister som håper på godvær i morgen og fikk god motiverende støtte fra Astrid om vind og vær 😁.

Posted by Berglene 19:35 Comments (4)

Day 43

The day started with a follow-up radio interview. Then the morning tough paddle, used lots of energy. Rested in the afternoon and had a fantastic evening trip!

Tanken var å starte kl 03 men vi var helt utslitte etter første forsøk å komme til Tjøtta og bestemte oss for å ta intervjuet med Opptur kl 07:30 først.
Andre forsøk til Tjøtta lyktes med mye hard innsats. Slitne tok vi første stopp på en fin teltplass på sørsiden etter kun 7,8km. Været ble bare bedre og bedre og teltet som en badstue så vi fikk vårt første sjøbad på turen 😁. Av en eller annen grunn har vi ennå ikke funnet ut det med parkering av kajakkene mellom turene 🤪bilde taler for seg selv. I strålende finvær nærmet vi oss Peder Dass sitt nydelige hjemsted. Utrolig vakkert og vi har på turen sett De Syv Søstre fra alle kanter. Jeg ble veldig glad når vi så en liten rund klump ligge godt nede i vannet 😁 en søt enslig lundefugl 😁. Ørn og niser, sol og varme en oppmuntrende avslutning på dagen og straks mer motiverte. Nå zzzz

Posted by Berglene 21:17 Comments (4)

Challenges and activities during busy paddle days

Nice tent site

Nice tent site

Filling the sleeping pads with air

Filling the sleeping pads with air

Far to carry kayaks during low tide!

Far to carry kayaks during low tide!

Eating energy gels in the kayaks

Eating energy gels in the kayaks

Posted by Berglene 21:15 Comments (2)

Day 42

The first trip in the morning went very well, found a nice place for the tent. The second trip in the late afternoon started well, then suddenly the current was against us. Couldn't reach our planned destination, but got to land and put up the tent.

Turen fra Brønnøysund startet kl 06 i tåke og lett bris. Turen gikk la vi mellom de små øyene til enden av neset hvor vi så krysset over mot Hamnøya og kom tett på teltplassen vi hadde sett på Google 😊. Tåken gjorde at vi ikke så øya Ylvingen. Ca 22 Km.
Fikk laget mat og så sove men det var ikke lett, teltet var som en badstue. Kl 15.30 la vi ut på andre økten. Raste avgårde langs Hamnøya, krysset og kom over til Mindlandet. Vi kunne se de Syv Søstre, fint vær, en seistim lagde en lang fin bølge mot oss, havhesten travel med å danke mat til ungene, og en flokk niser fulgte oss første delen av Mindlandet. Den rene idyll og vi lot oss friste, la oss styre rett mot Tjøtta. Det var et bedrøvelig valg; starten gikk bra, så flyttet vi oss nesten ikke frem men kun sidelangs ut mot alle småøyene. Vi forsøkte å endre kurs, ta hardere i men intet hjalp. Stemningen heller laber jo lengre vekk Tjøtta ble. Til slutt måtte vi kapitulere og padle rett inn mot Mindlandet igjen. Forferdelig slitne fikk vi teltet hos noen som hadde fulgt oss fra stranden og viste hva det innebar. Kilometerstanden ble jo litt men mer frem og tilbake sidelengs 🤪. Vi prøver en ny vri i morgen.

Posted by Berglene 13:30 Comments (2)

Days 39, 40, and 41

Three restful days in May's home, good meals, reorganizing the boats and drybags, walks around Brønnøysund, engaging conversations...will soon paddle away...

39-49-41
Hjerterom og husrom, takk May for å ta imot to trøtte padlere som trengte å sove og spise godt. Og det har vi gjort disse dagene 😁😋
Hyggelige dager med mye prating, gåtur, TV- titting og spising av ferske grønnsaker og frukt. Litt reorganisering i kajakkene, smøre matpakker, mentalt innstille seg på nye padlerutiner; 4 timers padling, hvile, 4 timers padling hvor vi følger tidevannet og starter når det flør. Nødvendig i nord for ikke å slite seg helt ut, vi har lagt bak oss 847 km og til sammen 9 kg. Omtrent 900 km igjen men kiloene legger seg nå på arm- og magemusklene. Den første måneden var det ofte utfordrende å finne teltplass, det har endret seg lengre nord vi kom. Nå tror vi at vi ser hvite småbåter ligge nær land og fiske, men nærmere vi kommer viser det seg å være nydelige sandstrender - perfekte teltplasser 😁
Dagsruten legges slik at vi er nær land, men noen steder er krysningene på 8-12 km og for oss tar det 2-4 timer som krever forsvarlig bølgehøyde og vind forhold.
Viste vi dette før start? Nei og takk for det. Flere ganger har vi i etterkant oppdaget at dette var en utfordrende strekning, men uansett så legger vi ikke ut når vindmåler viser mer enn 5 m/s. Vi er opptatte av å komme sikkert frem, uten prestisje ift tidsbruk. Det skal være tur og minst mulig tortur 😁. Før turen fikk vi spørsmål om vi ikke kom til å kjede oss - nei det er ikke tilfelle. Det er heller travelt, vi trenger minst 1,5 time å rigge til telt og mat før vi er i soveposene og det samme ved avgang. Det betyr at vi noen ganger kun får 5 timers søvn og da er vi helt fornøyde med en vinddag eller to for å ta igjen søvnbehovet.
Snart tar vi avskjed med koselige Brønnøysund og Torghatten.

Posted by Berglene 16:50 Comments (5)

Onthe way to Brønnøysund

Torghatten in background

Torghatten in background

Posted by Berglene 10:59 Comments (6)

Day 38

Up at 10:00am and a quick paddle tour to Brønnøysund. Could see Torghatten along the way. Great to be met by our nice friend May. Right into her beautiful home, delicious dinner, wonderful conversation, and comfortable bed! Thank you May!

Ring ring hvem forstyrrer? Oy kl er 10, ut av telte og Torghatten minner oss om at vi nærmer oss Brønnøysund. En ny dag med finvær. I strålende vær, svak vind i ryggen og strømmen med oss gikk det så det suste til gjestehavnen hvor May tok imot oss 😁. Nesten 20 km på tre timer forteller oss at vi fremover bare padler når det flør. Hjemme hos May fikk vi servert deilig middag og litt senere hjemmebakte
boller, hyggelig prat, slappet godt av med vin og akevitt. En perfekt dag for to trøtte padlere og en kjempe god seng. Takk for i dag May.

Posted by Berglene 10:32 Comments (4)

Day 37

English summary at bottom of page.

Vekkerklokken ringte kl 09.00. Huff så tungt å komme oss ut av posen. Frokost, pakke og avsted i nydelig vær. Begge to slitne og mange tanker i hodene. Den lange fjorden inn til Bogen gikk veldig bra, vakker natur, grønt og mange små gårdsbruk. Flere havørner svevde over oss, kanskje et tegn på mye fisk i fjorden. Det er utrolig mange campingsteder/rorbuer som nærmest er laget til som fiskemottak. Turistene fisker, fileterer og har egen storfrys til rådighet. Pussig at vi ennå ikke har sett noen bosatte i Norge utføre slik matauk for det må jo lønne seg med tanke på fiskeprisene. Mot Bogen så vi joker butikken og fantaserte om skillingsboller og is. Parkerte kajakkene og sporens-strek inn i butikk hvor døren var åpen. Vi undret oss over at noen jobbet med å legge gulv men ikke noe problem for oss å passere, men ble veldig skuffet når arbeiderne pent fortalte oss at butikken var stengt fordi her på landet er det ikke søndagsåpent 🤪. Da var det bare å lage Bidos suppe og komme seg i soveposen noen timer før neste økt kl 22.00
Jippi vi er nå i Nordland!

Våknet i et fantastisk varmt telt godt uthvilte og klare for en lang natt padling. Vi padlet i vei mens 8 turister var i full gang med sløying av all mulig fisk.
Vidunderlig natt, stille og masse lys. Den lange krysningen over mot Vennesund gikk kjempe bra og fort. Padlet videre inne i bassenget og la ruten direkte mot øyene utenfor Vik. Fantastisk natur, flere og flere sandstrender, holmer og skjær med mange ulike fugler. Har sett hopetalls med lomvi, veldig kjekt. Alle vil ha sitt eget hjem, men synes at ternen er litt vel kravstor når den jakter oss ut av sin tilsynelatende 20 meters havsone rundt reirplassen. Vi stoppet på beste teltsted hittil kl 04.00 etter 28,5 km. Godt fornøyde med oss selv og naturen rundt oss.

Two kayaking tours-taking advantage of the tides. Trying to get to Brønnoysund before strong winds come on Tuesday evening. Paddle 6 hours, sleep 6 hours...Beautiful fjords, mountains, birds. Norway is one postcard after the other. Saw a grocery store and realized that we really wanted some ice cream. Dragged the boats onto land and ran over to the store. Doors wide open, workers putting in a new floor-but the store was closed. We forgot that it was Sunday! Met some nice tourists from Germany on their annual fishing vacation. They offered to give us some fresh fish, but we don't have space in the kayaks. Our first paddle was in the morning. The second started at 10pm and ended at 4:00 am.

Posted by Berglene 09:49 Comments (2)

Rørvik

Pollock- our room at Rørvik Rørbuer

Pollock- our room at Rørvik Rørbuer

Seagulls in Rørvik

Seagulls in Rørvik

Posted by Berglene 09:48 Comments (0)

(Entries 1 - 15 of 39) Page [1] 2 3 » Next